top of page

Volg het festival

ONZE SPONSOREN

We bedanken ons van harte bij alle sponsoren die mede aan deze mooie editie hebben bijgedragen 

Sub3 logo lang - grijs.png
Logo-HeraSon.jpg
9-logo_stadsherstel_amsterdam_-_groot_0.jpg
VDEF label blauw.png
Maarten Weldam Stichting.png
CF-RGB-teal.png
Logo Stichting voor Stedelijke.jpg
sec logo.png
Logo VROOM vierkant_2022 (37DPI) kleiner.jpg
p.w. janssens.png
oso couture logo.png
Van den Berch van Heemstede.png
FVC_logo_wit_CMYK_300dpi.jpg
Evert_snel_logo_Reflex en Process blauw.png

ETEN & DRINKEN

Bij een openlucht muziek festival horen naast de allermooiste klanken uiteraard ook de allerlekkerste smaken voor een écht openlucht muziek festival belevenis!

We hebben voor jullie niet alleen heel erg lekkere, maar ook ontzettend leuke food & drinks partners op het Amstelveld verzameld, zodat jullie alleen nog maar hoeven te genieten.

Een klassiek festival waarbij de beleving net even anders is dan wat je gewend bent van een bezoek aan een klassiek concert. Dit was de visie van artistiek leider Tatiana Chevtchouk toen zij op het Amstelveld stond, de ogen dicht deed en zij een vrij toegankelijk muziekfestival visualiseerde dat niet alleen voor de geoefende klassieke luisteraar was. Haar droom was om iedereen met elkaar te verbinden.

 

De voornamelijk jonge musici een mogelijkheid te bieden om op een groot podium voor een groot publiek te kunnen spelen. Samen met maestro´s en orkesten. Ook aan het publiek dacht Tatiana, want niet iedereen heeft de mogelijkheid om een concert in bijvoorbeeld het Concertgebouw bij te wonen. Bovendien is soms de drempel best hoog, mocht je de ‘’wereld’’ niet kennen om naar een klassiek concert te gaan. Dit mag anders, dacht zij en Klassiek op het Amstelveld was geboren

Samen met Marcha Thiagarajah-Hendriks, zakelijk & productieleider, presenteerde zij twaalf jaar geleden de eerste editie. Inmiddels is het team gegroeid en zo ook de succesverhalen. Vele jonge talenten die ooit vaak voor het eerst op zo'n groot podium hebben gestaan, zijn nu bekende namen. Lucie Horsch, Ramon van Engelenhoven, Aidan Mikdad, Noa Wildschut, Laetitia Gerards….allemaal jong talent dat niet alleen in Nederland een carrière als musicus heeft mogen opbouwen. Samen met professionele musici en bekende orkesten hebben zij op het podium van Klassiek op het Amstelveld gestaan en gezorgd voor de mooiste concerten en de meest spannende & verrassende programma's. Geen jaar is als een ander en elke editie heeft weer zijn eigen spirit. We zijn benieuwd wat we dit jaar mogen beleven en verheugen ons om het samen met jullie, ons publiek, te gaan beleven. Tot september op het Amstelveld!

KLASSIEK OP HET AMSTELVELD

HET VERHAAL VAN 

Op 20 & 21 september kleurt het pittoreske Amstelveld voor de 12de keer met musici, jonge talenten, orkesten en publiek dat onder de mooie vleugelnootbomen luistert naar de mooiste klanken die de klassieke wereld te bieden heeft.
 

De kracht van muziek ligt in het magische moment waarin een artiest volledig één wordt met de muziek en daarmee zijn publiek weet te raken en in zijn emoties meesleept. Met Klassiek op het Amstelveld wil ik dit bijzondere gevoel meegeven aan jonge artiesten én het publiek. 
Tatiana Chevtchouk

Oprichtster en Artistiek Leidster 

Tatiana Chevtchouk heeft de artistieke leiding over het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld. Naast deze belangrijke taak werkt zij het gehele jaar als talentscout voor jong klassiek talent. Zij is voortdurend op zoek naar nog onontdekt jong talent, zowel nationaal en internationaal. Zo steunt zij deze jonge talenten om de eerste stappen in hun muzikale carrière te zetten. Daarnaast werkt zij aan belangrijke samenwerkingen en biedt met Stichting KOHA en haar programma's Klassiek op het Amstelveld, Open Podium & Spotlight Concours een podium aan deze jonge talenten.

Klassiek op het Amstelveld werd in 2012 opgericht vanuit

de intrinsieke motivatie van Tatiana Chevtchouk om jong klassiek talent een podium te geven.

Haar eigen levensverhaal bood de inspiratie.

Als jong meisje had zij geen toegang tot enige vorm van cultuur en boden haar levensomstandigheden geen kans om zowel financieel als intellectueel toegang te krijgen tot cultuur. Op een dag kwam zij in aanraking met klassieke muziek, wat haar leven heeft veranderd. Op latere leeftijd kreeg zij door een pianodocente de kans zichzelf muzikaal te ontwikkelen, waarvoor ze tot op de dag van vandaag dankbaar is.

Het is haar persoonlijke doel geworden dezelfde kansen aan andere jongeren te geven. Haar nieuwe thuis in Amsterdam, met de locatie Amstelveld, bood het perfecte open lucht podium om haar droom te realiseren.

20230915_Klassiek op het Amstelveld 2023 - Vrijdag_7787.jpg

TATIANA  
CHEVTCHOUK

STAY UP TO DATE

Meld je aan voor onze nieuwsletter en blijf op de hoogte van alle events en ontwikkelingen.

  • Ja, het festival is gratis/vrij toegankelijk. We willen graag iedereen de mogelijkheid bieden om klassieke concerten te bezoeken en/of klassieke muziek te leren kennen en dichter bij het publiek te brengen.

  • Het festival is voor alle leeftijden. Op zaterdag is er vanaf 11.00 een speciaal programma voor kinderen, met een dansworkshop, een verhaal over Mozart en een tekenwedstrijd. Er wordt geschminkt en er zijn popcorn en poffertjes te koop. Kortom, het festival is voor iedereen!

  • Omdat het festival zowel bezoekers heeft die speciaal voor de muziek komen als bezoekers die met elkaar van de sfeer willen genieten met klassieke muziek op de achtergrond, vinden we het fijn als iedereen hier rekening mee houdt. 

  • Absoluut; er is genoeg te doen om ook kinderen een leuke dag te laten beleven. Het voordeel van het festival is dat kinderen vrij kunnen rondlopen en toch de prachtige muziek op de achtergrond horen. Maar het komt vaak genoeg voor dat kinderen ademloos voor het podium op de grond gaan zitten luisteren! 

  • Op de pagina 'Programma' vind je alle tijden van de concerten en de artiesten die optreden.

  • Natuurlijk mag dat; houd er wel rekening mee dat je andere bezoekers niet stoort.

  • Wij adviseren dringend om niet met de auto naar het festival te komen. De reden is dat er weinig parkeerruimte is en bovendien is het erg prijzig. Beter kom je met het openbaar vervoer (Metro: NoordZuidlijn halte Vijzelgracht of Tram 4: halte Prinsengracht) of met de fiets.

  • Het plein is vrij van drempels en voor iedereen toegankelijik. Een waarschuwing is op zijn plaats: door de omhooggekomen wortels van de bomen rondom het plein is de grond niet gelijk. Oppassen dus.

  • Voor het podium staan 600 stoelen klaar voor bezoekers die rustig naar de muziek willen luisteren. Aan de randen van het plein staan picknicktafels en statafels voor de meer 'beweeglijke' bezoekers.

  • Ben je iets kwijt? Meld je bij iemand van Team KOHA, te herkennen aan de zwarte shirtjes. Er is een informatietafel bij de horeca waar gevonden voorwerpen naar toe worden gebracht. 

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, we proberen zo snel mogelijk te antwoorden.

bottom of page