PROGRAMMA

16/09 – 18/09/2022

16/09 19.00 UUR | MASTERPIECES

Daniel Rowland speelt samen met Ensemble 150 ter ere van het 10-jarig jubileum een feestelijk programma. Dit ensemble is ontstaan tijdens de pandemie uit musici die elkaar hebben gevonden in Studio150, in Amsterdam-Noord.

Dit internationale ensemble is samengesteld uit de Nederlands-Britse Daniel Rowland, de Oekraïense Anna Fedorova, Mexicaans-Nederlandse Dana Zemtsov, Servische Maja Bogdanovic en Amerikaanse Nicholas Schwartz.

F. Schubert -Forellenquintet
A. Piazzola – Primavera Porteña en Invierno Porteño
W. Mendelssohn – Urban Lark

16/09 20.30 UUR | NIGHT OF ROMANCE

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) bestaat uit ongeveer 70 orkestleden, in leeftijd variërend van 13 tot 24 jaar. Het AJO staat sinds 2005 onder leiding van dirigent Rolf Buijs. Zij spelen een symfonisch programma met bijzondere solisten. Onderdeel van de missie van dit orkest is om prikkelende symfonische programma’s samen te stellen en door de veelal in het verleden gecomponeerde ‘klassieke muziek’ nieuwe glans te geven door die juist met jonge mensen uit te voeren.

P. Tsjaikovski- 1e pianoconcert, met solist Sandro Gegechkori
N. Rimski-Korsakov – Scheherazade, met solist Daniel Rowland

 

17/09 11.30 UUR | HAND IN HAND MET
DE MAESTRO

Voor alle jonge musici die gaan optreden tijdens het KOHA Open Podium, is er een workshop Podiumpresentatie in de Amstelkerk. Daarna kunnen de kinderen op het Amstelveld met elkaar kennismaken op een speciaal voor hen ingerichte ruimte voor een gezamenlijke lunch. Een bezoekje aan een van de repetities hoort hier natuurlijk ook bij.

17/09 12.00 UUR | OP ZOEK NAAR
EEN
ORKEST

Voor kinderen vanaf zes jaar is er een speurtocht op het Amstelveld. Deelnemers gaan op zoek naar instrumenten van een symfonieorkest. Musici bevinden zich op diverse lokaties op het plein met hun instrument en vertellen hier graag over.  De musici begeven zich uiteindelijk naar het grote podium en worden aan het publiek gepresenteerd.

Speurtocht

17/09 13.00 UUR | HET BOSMEISJE

Voor de eerste keer ontwikkelt KOHA een eigen productie in samenwerking met Edwin Rutten Theaterproducties. Een educatief sprookje, gebaseerd op het leven van Tatiana Chevtchouk. Aan de hand van het verhaal wordt het publiek meegenomen door de bekendste melodiën uit de klassieke muziek. Met live muzikale begeleiding door jonge musici, voor kinderen vanaf 4 jaar.

17/09 14.30 UUR | SYMPHONIC SOUNDS

Het Noordhollands Jeugdorkest (NHJO) o.l.v. Bas Pollard is geen onbekende van het festival. Het NHJO is een symfonieorkest, bestaande uit jonge mensen die enthousiast bezig zijn met hun muziek. Het zijn gevorderde of vergevorderde leerlingen van muziekscholen en privé-docenten. Het orkest biedt een goede mogelijkheid om ervaring op te doen in orkestspel en kennis te nemen van het orkestrepertoire. Veel orkestleden stromen door naar de studentenorkesten, ensembles en naar het conservatorium.

Programma n.t.b.
Solisten: Maria Warenberg (sopraan), Maya Fridman (cello)

17/09 16.00 UUR | SPOTLIGHT CONCERT

Het Concertgebouw Kamerorkest (CCO) speelt samen met getalenteerde Nederlandse jonge musici. Deze talenten zijn geselecteerd in twee rondes door middel van audities. Samen met het CCO doorlopen deze jonge musici onder begeleiding van de musici van het Concertgebouworkest het traject van instuderen, repeteren en optreden.

Spotlight Concert: COO met jong Nederlands Talent

J.S. Bach – Pianoconcert BWV 1052 in d-mineur
A. Dvorak – Romance Opus 11
M. Ravel – Tzigane

17/09 17.00 UUR | THE WORLD CONNECTED

Dit blok is gereserveerd voor meer innovatieve programmering. De artistiek leider gaat een cultureel divers en muzikaal uitdagend programma samenstellen. Het doel is om een meer divers en jong publiek aan te trekken.

M.m.w. onder andere Kaya Gür & Ahmet Gür, Maria en Anushka Pedano, Sandro Gegechkori.

17/09 19.00 UUR | BACK TO THE ROOTS

Deze vijf jonge musici uit Frankrijk, Israel, Korea, Japan, Indonesië & Rusland die elkaar in Berlijn hebben ontmoet, zijn een boegbeeld voor jonge talenten die hun opleidingen in verschillende landen hebben voltooid en grenzeloos met elkaar verbinden. Met de variatie aan culturele invloeden inspireert het Chianti Ensemble in het voorprogramma het publiek en nemen zij ons mee in alle delen
van de wereld.

Programma: n.t.b.

17/09 20.30 UUR | CANDLELIGHT CONCERT

Het Nederlands Symfonie Project (NESP) weet ieder jaar een symfonie orkest van hoog niveau samen te stellen uit studenten van conservatoria in Nederland. Zij zijn dan ook meerdere malen te gast geweest tijdens het festival, gekoppeld aan een topmusicus. Deze editie spelen zij samen met de Oekraïense pianiste Anna Fedorova. Niet alleen voor veel musici, maar ook voor de artistieke leiding Tatiana Chevtchouk is Rachmaninov een belangrijke componist die de ontwikkeling van de klassieke talenten begeleid en gevormd heeft.

S. Rachmaninov – 2e Pianoconcert, met solist Anna FedorovaS. Rachmaninov – Symfonische Dansen

17/09 – 22.00 UUR | SONG FOR PEACE

Wat zich in de afgelopen jaren tot een traditie is gegroeid, is het gezamenlijk zingen van het Slavenkoor met het publiek.

G. Verdi – het Slavenkoor uit Nabucco

18/09 – 14.00 UUR | OPEN PODIUM

Het Open Podium is er voor alle jonge amateur musici die de ervaring van een groot podium en de sfeer van een concert willen ervaren. Kinderen vanaf 6 jaar worden uitgenodigd, om zich aan te melden vanaf maart 2022.

Contact

Stichting KOHA
Amstelveld 1
1017 JD  Amsterdam

info@klassiekophetamstelveld.nl

 

ondersteun jong klassiek talent

en word een vriend van koha

                      Copyright KOHA 2022