OVER KOHA

KOHA brengt getalenteerde jongeren uit de klassieke muziek samen en laat zien dat afkomst en leeftijd bij klassieke muziek geen rol speelt. Dat doet KOHA door met haar netwerk een platform te bieden waar jong talent niet alleen de eerste stap richting klassieke muziek kan zetten, maar zich gedurende de jaren ook kan door ontwikkelen. KOHA’s kracht is internationale muzikale vriendschappen creëren en een diversiteit aan doelgroepen met klassieke muziek inspireren. KOHA’S thuis is Amsterdam, haar roots zijn internationaal en haar mindset is grenzeloos.

KOHA creëert een hele eigen sfeer, met een warme en fijne dynamiek, die niet alleen inspirerend werkt, maar ook verbindt op een authentieke en respectvolle manier. Ons doel is het om te laten zien hoe veelzijdig en mooi klassieke muziek in het heden kan zijn. De hoofdrol is weggelegd voor de jeugd van tegenwoordig, als individu of side-by-side met de grote meesters van nu.

WAAR WE VOOR STAAN

INSPIRATIE

Het meest belangrijke voor KOHA is het om ‘iedereen’ te kunnen inspireren voor de klassieke muziek. De inspiratie kan twee kanten opgaan: Én het inspireert jonge mensen in aanraking te komen met de kunst van de klassieke muziek. Én het inspireert het publiek om (weer) kennis te laten maken met de schoonheid van de klassieke muziek. Het openlucht event met jong talent in de hoofdrol kan een wisselwerking tot stand brengen met als hoofddoel inspiratie.

PASSIE

Als er een kernwaarde is, die de mensen niet alleen voelen als ze in aanraking komen met KOHA, maar ook als een rode draad te herkennen is als het gaat om de organisatie, de concerten, de onderlinge communicatie, de verschillende activiteiten, de doelen en de support van de talenten is het passie.

KWALITEIT

Deze jonge musici zijn de toekomst van de branche klassieke muziek. Zij brengen deskundigheid mee, talent, kennis & een hoge muzikaliteit. Dit zorgt ervoor dat Klassiek op het Amstelveld bekend staat als springplank, podium en concerten van kwaliteit.

TOEGANKELIJKHEID

Tatiana’s doel was het om een podium te creëren welk vrij toegankelijk is, zonder grenzen en muren, zoals zij die in haar jeugd had ervaren door de thuis locatie. Hierom is het voor KOHA van groots belang om vrij toegankelijk te zijn en te blijven.

VERBINDING

KOHA’s grootste kracht is het om mensen te motiveren, om hun te begeleiden en te supporten onze missie waar te maken. Er is niet alleen ervoor gezorgd dat een sterk team onze missie steunt, maar ook dat het event binnen de laatste 10 jaar mocht groeien aan talent, als ook publiek. Het talent komt uit zowel binnen als ook buitenland. KOHA’s wens om mensen door klassieke muziek met elkaar in contact te brengen is gelukt, klassieke muziek zorgt bij KOHA voor verbinding.

MAATSCHAPPELIJKE DOELEN

 Als podium voor ‘jong klassiek talent’ willen wij kinderen en jongeren ondersteunen wanneer het ze ontbreekt aan de financiële middelen of leefomgeving waarin ze in aanraking kunnen komen met het educatieve aspect van de klassieke muziek.
 

Vanaf 2022 gaan 10% van onze eigen inkomsten naar een partnerinitiatief binnen Amsterdam, om kinderen die financieel benadeeld zijn en/of geen directe toegang hebben tot muzikale educatie, te ondersteunen.

Zo voldoen we zowel aan onze eigen missie om jong klassiek talent te steunen, en steunen we maatschappelijke projecten die gespecialiseerd zijn in het bevorderen van educatie, diversiteit & inclusiviteit bij klassieke muziek.

LOKAAL, NATIONAAL & INTERNATIONAAL BELANG

Amsterdam staat bekend als broedplaats van kunst & cultuur, mede door zijn kernwaardes creativiteit, innovatie & handelsgeest. Het is een stad waar jong talent de ruimte krijgt om zich authentiek te ontwikkelen. Het Amsterdamse publiek is een zeer geïnteresseerd en laat zich graag laat inspireren door jonge, getalenteerde musici. Het heeft kennis van cultuur en weet kwalitatief goede muziek op een podium ter herkennen.
Dit maakt het voor internationaal jong talent zeer interessant om naar Amsterdam te reizen en deel te nemen aan de concerten tijdens Klassiek op het Amstelveld. Mede dankzij deze factoren hebben wij muzikale vriendschappen in de hele wereld gemaakt en ook internationale talenten deel laten nemen aan Klassiek op het Amstelveld. Naast de uitwisseling van ervaringen, culturele invloeden op muzikaal gebied en het bieden van support onderling, bieden we het Nederlandse publiek de kans om een uitstapje te nemen naar de internationale ontwikkelingen binnen de klassieke muziek. Hierom investeren wij in internationale uitwisselingen met conservatoria, festivals en concoursen en laten jonge musici op het open podium kennismaken met organisaties, orkesten en ensembles.

 

 

Contact

Stichting KOHA
Amstelveld 1
1017 JD  Amsterdam

info@klassiekophetamstelveld.nl

Voor PR aanvragen neem contact op met:
syrta@artpublicity.nl

 

ondersteun jong klassiek talent

en word een vriend van koha

                      Copyright KOHA 2022