HET PODIUM VOOR 
JONG KLASSIEK TALENT

SUCCES STORIES VAN JONGE TALENTEN

DEZE STERREN STONDEN TOEN AL
OP ONS PODIUM

Enkele jonge musici zijn samen met ons festival meegegroeid en nu een gevestigde naam in de klassieke muziekwereld zijn geworden. Ze zijn nu een veelgevraagd artiest, zowel nationaal als internationaal. Deze jonge talenten zijn de trots van Nederland en hebben allen aan het begin van hun carrière op ons podium gestaan.

AIDAN MIKDAD

Door onze samenwerking met de Sweelinck Academie speelde de jonge Aidan Mikdad (piano, 12 jaar) in het Hoofdprogramma voor de eerste keer voor een groot publiek bij ons festival. Het daaropvolgende jaar gaven wij hem de kans om met Sinfonia Rotterdam te spelen: zijn orkestdebuut. Aidan is een veelgevraagd pianist momenteel en heeft meerdere malen in het Concertgebouw opgetreden. Het NRC koos Aidan recentelijk tot een van de 10 klassieke talenten van Nederland en België.

 

NOA WILDSCHUT

Noa Wildschut (viool, 14 jaar) kreeg van ons de kans om te spelen met het Concertgebouw Kamerorkest in 2014. In 2016 speelde zij nogmaals op het Amstelveld, dit keer met de beroemde violiste Simone Lamsma. Noa heeft inmiddels een internationale carrière opgebouwd en speelt in de meest beroemde concertzalen ter wereld. Zij was te zien in de documentaire Noa11 uit 2012 van de NTR en in de film A Family Quartet uit 2017 die in bioscopen en op televisie is uitgezonden.

RAMON VAN ENGELENHOVEN

In 2014 gaf Ramon van Engelenhoven (piano, 19 jaar) als student van het Conservatorium van Amsterdam het slotconcert van Klassiek op het Amstelveld als solist met het Noordhollands Jeugdorkest. Ramon heeft nadien diverse belangrijke prijzen in de wacht gesleept waardoor hij in 2017 met Valery Gergiev in St. Petersburg mocht spelen. Wij hebben Ramon geselecteerd voor onze internationale uitwisseling met de Liszt Academy in Hongarije in 2018. In 2018 is hij eveneens gekozen als jong talent van AVRO/TROS Jong Klassiek.

 

NIKOLA MEEUWSEN

In 2016 mocht de toen 14-jarige Nikola Meeuwsen spelen in het Hoofdprogramma met meesterpianist Igor Roma. Daarna heeft Igor Roma Nikola in Italië als zijn leerling aangenomen op de Incontri col Maestro. Nikola heeft in januari 2019 de Concertgebouw Young Talent Award gewonnen en trad ook in dat jaar op tijdens ons festival samen met de jonge violiste Hawijch Elders. In 2020 is hij geselecteerd als een van de jonge talenten van AvroTros Klassiek. In 2020 speelde Nikola met Sinfonia Rotterdam

CARTER MULLER

Carter Muller speelde tijdens Klassiek op het Amstelveld in 2014 en 2015. Slechts drie jaar later speelde hij al in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw onder begeleiding van het Residentieorkest. Hij was te gast bij diverse radio- en televisieprogramma’s, waaronder Jinek en Pauw & Witteman en zat in de documentaire Nieuwe Meesters van de NTR. Carter studeert nu voor zijn bachelor aan de Zürcher Hochschule der Künste.

LUCIE HORSCH

Lucie Horsch speelde twee keer op het podium van Klassiek op het Amstelveld. In 2015 speelde zij al in het Hoofdprogramma op 16-jarige leeftijd en voor de jubileumeditie in 2017 mocht zij spelen met het Orkest van de Achttiende Eeuw als hommage aan de grote meester Frans Brüggen. Ook gaf zij op zondag tijdens de educatiedag samen met haar eerste blokfluitleraar van de Muziekschool Amsterdam, Rob Beek, een masterclass aan jonge fluitisten uit heel Nederland.

SOPHIKO SIMSIVE

Sophiko Simsive speelde in het Hoofdprogramma van de eerste editie van Klassiek op het Amstelveld in 2013. Sophiko gaat binnenkort op tournee met optredens in o.a. London, Chicago en Los Angeles. Zij speelde eerder al in Carnegie Hall in New York. In 2016 won zij de Grachtenfestival prijs en in 2017 was zij Artist in Residence van het Grachtenfestival.

 

LAETITIA GERARDS

Laetitia Gerards trad op in 2016 samen met Amsterdam Sinfonietta en in 2017 met het Concertgebouw Kamerorkest. Beide keren was het de eerste keer dat zij met deze professionele beroemde orkesten mocht zingen. Laetitia heeft nu een prachtige zangcarrière opgebouwd. Nu AVROtros klassiek talent en cd mogen maken. Primeur muziekvideo.

ALEXANDRA DOVGAN

In 2018 kwam de Russische pianiste Alexandra Dovgan (11 jaar) voor de eerste keer op onze uitnodiging naar Nederland. Na haar optreden tijdens het festival werd zij uitgenodigd bij Podium Witteman waar zij de harten van het Nederlandse publiek veroverde. Haar carrière heeft sindsdien een grote vlucht genomen en zij is nu een wereldwijd veelgevraagd artiest. In 2020 opende zij festival speciaal voor ons.

 

 

 

Contact

Stichting KOHA
Amstelveld 1
1017 JD  Amsterdam

info@klassiekophetamstelveld.nl

Voor PR aanvragen neem contact op met:
syrta@artpublicity.nl

 

ondersteun jong klassiek talent

en word een vriend van koha

                      Copyright KOHA 2022